header shape divider

Kvaliteta i sigurnost hrane

Sigurnost i kvalitetu svakoga PIK-ovog proizvoda jamči stalna kontrola i sljedivost cjelokupnoga proizvodnog procesa u skladu s politikom kvalitete i sigurnosti hrane.

“Kvalitetu proizvoda PIK Vrbovca osiguravaju Odjel Kontrole kvalitete, ovlašteni veterinari i državni veterinarski inspektori koji vrše stalni nadzor i svakodnevne kontrole. U vlastitom laboratoriju provode se oko 80 000 mikrobioloških i kemijskih analiza godišnje za što se koriste moderni, sofisticirani laboratorijski uređaji i materijali. Uz to, PIK obavlja i nekoliko tisuća analiza u referentnim državnim laboratorijima.

Strogo kontrolirani proces dodatno se sustavno prati provedbom HACCP preventivnog pristupa osiguranju zdravstvene ispravnosti hrane. Posjedovanje izvoznog broja HR 10 omogućava izvoz na najzahtjevnija tržišta svijeta kao što su SAD, Rusija, Japan i druge treće zemlje što osim PIK-a nema niti jedna mesna industrija u Hrvatskoj, kao ni u regiji.

Zadovoljstvo kupca je na prvom mjestu stoga je PIK Vrbovec prema zahtjevima tržišta uveo i sustav kvalitete Halal proizvoda.”

back to top