header shape divider

Recepti

11/09/

2020

Adobo: Carsko meso na filipinski način

Adobo: Carsko meso na filipinski način

Svinjski Adobo je filipinsko tradicionalno jelo sa carskim mesom kao glavnim sastojkom. Ovaj gulaš će zadiviti sve (ne)ljubitelje ovog komada mesa.

linkPROČITAJ VIŠE

08/02/

2019

Hrskavo carsko meso na ‘riži’ od cvjetače i brokule

Hrskavo carsko meso na ‘riži’ od cvjetače i brokule

Dobro ispečeno carsko meso, slatko i mekano iznutra, a savršeno hrskave kožice izvana, posebna je poslastica.

linkPROČITAJ VIŠE

30/01/

2017

Bigoš: Poljski gulaš sa svinjetinom i zeljem

Bigoš: Poljski gulaš sa svinjetinom i zeljem

Osnova ovog neobičnog, a jednostavnog gulaša je svinjetina i dvije vrste zelja - kiselo i svježe. Bigoš se tradicionalno servira uz kuhane krumpire ili u krušnim posudama.

linkPROČITAJ VIŠE

20/12/

2016

Porchetta: Svinjska potrbušina na talijanski način

Porchetta: Svinjska potrbušina na talijanski način

Porchetta je u Italiji sinonim za cijelo otkošteno prase (ili odojka), začinjeno mješavinom začina, zarolano pa ispečeno na ražnju.

linkPROČITAJ VIŠE

12/12/

2016

Gua Bao: Kineska parena peciva s carskim mesom

Gua Bao: Kineska parena peciva s carskim mesom

Ljubitelji azijskih specijaliteta su se sigurno susreli s gua bao, pahuljasto mekanim pecivima koja se kuhaju na pari i pune glaziranim carskim mesom i ukiseljenim povrćem.

linkPROČITAJ VIŠE

25/11/

2016

Sporo pečeno carsko meso s pireom od celera

Sporo pečeno carsko meso s pireom od celera

Carsko meso spada u kategoriju jeftinijih komada mesa što ne znači da zaostaje okusom, kad se pripremi kako treba. Dapače, carsko meso može uz malo truda postati prava gurmanska namirnica.

linkPROČITAJ VIŠE
back to top