U Vrbovcu je održana turističko-kulinarska manifestacija “Kaj su jeli naši stari”, a PIK Vrbovec je i ove godine bio ponosni generalni sponzor.
Ljubitelji tradicije i domaće hrane, od 23. do 25. kolovoza u Vrbovcu su uživali u obilju mirisa i okusa prošlih vremena, koji se ne zaboravljaju. Posjetitelji 43. izdanja turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari”, kroz tri su dana otkrivali čari domaćih autohtonih jela poput vrbovečke pere, štrukli, raznih mesnih delicija i specijaliteta spremljenih od kobasica i špeka.
Tradicionalni okusi preplavili su vrbovečke ulice i štandove s domaćom hranom i poslasticama. U nedjelju, 25. kolovoza održano je i stručno ocjenjivanje pripremljenih jela, a u žiriju za najbolje jelo manifestacije su bili naš kolega – chef PIK Vrbovca Marko Lučić te chefovi Tomislav Špiček i Melkior Bašić. Ocjenjivale su se Težačka torta (glavne namirnice špek i kobasice) i kolač od jabuka.
Osim bogate gastronomske ponude, organizatori su se pobrinuli i za raznovrsni kulturni, zabavni i sportski program. Pjesma, ples, kulinarske i likovne radionice, rukotvorine, izložbe, predstave i kvizovi, okupili su brojne zainteresirane sudionike, koji su doživjeli i oživjeli tradiciju naših predaka.
Kako je bilo i kako se jelo tijekom najslasnijeg vikenda u Vrbovcu, pogledajte u galeriji.