Interaktivo: istraži kocke
Interaktivo

OTKRIJ PRIČU
IZA PIK NATURA

KAKO?
Istraži kocke

PIK Natur je inovativna linija mesnih proizvoda bez dodanih nitrita i fosfata. Razvijena je u skladu s globalnim trendovima smanjenja broja sastojaka i aditiva u prehrambenim proizvodima te pojednostavljivanja receptura, ali uz osiguranje i zadržavanje visokih standarda sigurnosti i kvalitete.

Iako se PIK Natur šunka, mortadela, parizer i trajna kobasica proizvode s određenim prilagodbama u procesu proizvodnje i imaju izmijenjene recepture, zadržale su svoj originalni, svima poznati okus. Uz to ne sadrže pojačivače aroma, umjetna bojila, gluten ni soju - jer kada izbaciš sve suvišno, ostane samo slasno. PIK Natur namijenjen je svima koji žele uživati u mesnim narescima, ali istovremeno pažljivo čitaju deklaracije i vole znati što jedu.

Nitriti - otkrij njihovu ulogu

Nitriti su prisutni posvuda u našem okolišu, prirodno se nalaze u namirnicama biljnog podrijetla (voće, povrće, žitarice) te u vodi za piće. Osim toga, oni se uobičajeno koriste i kao dodani aditivi u procesu proizvodnje suhomesnatih proizvoda kako bi se zadržala crvena boja, karakteristična tekstura i aroma, ali i kako bi se spriječila oksidacija (užeglost).

Fosfati - otkrij njihovu ulogu

Fosfati su prehrambeni aditivi koji se koriste za unapređenje kvalitete mesnih proizvoda. Imaju ulogu emulgatora zaslužnog za stabilnost proizvoda, potiču vezivanje vode u mesnim proizvodima te utječu na okus, boju i miris proizvoda. Također, fosfati imaju antioksidativna svojstva te sprječavaju rast bakterija u prehrambenim proizvodima.

otvori me
PIK NATUR PROIZVODI
Trajna
PIK NATUR TRAJNA KOBASICA u svom sastavu nema dodane nitrite i fosfate i stoga je odličan odabir za svaki sendvič ili kanape, ali će svoje mjesto pronaći i na platama u svakoj prigodi - od tradicionalnog obiteljskog okupljanja do proslave s prijateljima.
Pročitaj više
Mortadela
PIK NATUR MORTADELA idealna je za niz ukusnih kombinacija i jela u svako doba dana i u svakoj prilici. Još je ukusnija kad znaš da je proizvedena od pažljivo biranih sastojaka i začina vrhunske kvalitete, a bez dodanih nitrita i fosfata.
Pročitaj više
Šunka
PIK NATUR ŠUNKA proizvodi se bez dodanih nitrita i fosfata. Namijenjena je svima koji paze na prehranu i sastav proizvoda, ali ne pristaju na kompromis kad su u pitanju okus i kvaliteta. Kad želiš sebi i svojoj obitelji ponuditi ukusan i kvalitetan proizvod – PIK Natur šunka odličan je izbor.
Pročitaj više
Parizer
PIK NATUR PARIZER bez dodanih nitrita i fosfata odličan je odabir za sve koji vole znati što jedu, ali si vole priuštiti ukusan zalogaj. Zahvaljujući blagom, a bogatom okusu, uz parizer možeš na brzinu pripremiti sendvič koji će zadovoljiti sve ukuse i sve generacije.
Pročitaj više

Složiš mi
sendvič?

Može

SENDVIČ JE SKORO SLOŽEN...

ali molim te dodaj još jedan slice
Natur šunke unutra...

TAKO SLASNO...

Samo najbolje za tebe i tvoje najbliže! PIK nudi inovativnu verziju
omiljenih mesnih delicija, ali i dalje prepoznatljivog originalnog okusa.

Pogledaj
PIK Natur video

Svi su prefini, ali..
KOJI SLICE JE PO TEBI
NAJSLASNIJI?
Mortadela
savršen odabir za jednostavna i ukusna jela
Parizer
omiljeni proizvod svih uzrasta
Šunka
vrhunska poslastica
Trajna
idealna za sve prilike
*prema trenutnim glasovima ove ankete