PIK Novosti
novosti, akcije, novi proizvodi...

POVRATAK

Provjerili smo kako kuhaju Mario Valentić i Zlatko Horvat

Vrhunski kulinarski dvoboj između Marija Valentića i Zlatka Horvata zabavio je sve prisutne i dokazao da je manje zapravo više!

Više sastojaka u mesnim prerađevinama ne znači nužno i bolju kvalitetu što je glavna ideja nove kampanje PIK Vrbovca pod nazivom „Manje je više“. Kako bi educirali hrvatsku javnost o zdravstvenim prednostima mesnih prerađevina pod brendom PIK, organizirali smo kulinarski dvoboj između kondicijskog trenera i promotora zdravog životnog stila Marija Valentića i rukometnog reprezentativca Zlatka Horvata. Za regularnost dvoboja pobrinuo se stručni žiri kojeg su činili majstor kuhar Branko Ognjenović i nutricionistice Karmen Matković Melki i Sanja Ćosić iz Definicije hrane.

Zlatko Horvat nije krio oduševljenje kulinarskim dvobojem te je naglasio kako mu je izuzetno važna svakodnevna prehrana koja je ključ pravilnog rada mišića i koja omogućuje unos mesnih proizvoda bez suvišnih dodataka. S njim se složio i Mario Valentić koji svojim polaznicima uvijek preporučuje mesne prerađevine bez pojačivača okusa, umjetnih bojila, glutena i soje.

Dvoboj je, odlukom žirija, prošao neriješeno, a svi prisutni su imali priliku kušati jela koja su pripremili Mario i Zlatko. Pogledajte recepte i isprobajte onaj koji vam se čini zanimljivijim.

 

ŠPINATNO MESNI PITAROVIĆ
by Mario Valentić

4 osobe

  • 3  jaja
  • Himalajska sol – cvijet soli
  • Heljdino brašno
  • 1-2 žlice pšeničnih posija
  • 300 gr listova koprive ili mladog špinata  – blanširani ili friški, ovisno o osobnim preferencijama
  • 1 poriluk
  • 1 komorač
  • PIK Šunka 200 g
  • Kokosov maslac ili maslinovo ulje
  • Domaće vrhnje i vlasac za dekoraciju

Jaja istući pjenilicom, dodati u njih himalajsku sol, heljdino brašno i 1-2 žlice pšeničnih posija i vode.

Svježe ili lagano blanširane listove koprive ili špinata, poriluk, komorač  i šunku izrezane na trake ili kockice, dodati prethodno pripremljenoj smjesi.

Sve zajedno izliti u prethodno zagrijanu tavu za palačinke i dobro ispeći s jedne strane te okrenuti i kratko ispeći i s druge strane.

Dobivenu palačinku podijeliti na 8 trokuta, svaki trokutić ukrasiti vrhnjem i posuti svježim vlascem. Poslužiti kao samostalno jelo ili međuobrok.

 

LAGANA SALATA OD MORTADELE
by Zlatko Horvat

4 osobe

  • PIK Mortadela - 200 g
  • Kuhani grah - 50 g
  • Luk - 30 g
  • Senf - 1 žličica
  • Bučino ulje - 50 ml
  • Aceto balsamico - 30 ml
  • Sol - 20 g
  • Papar - 10 g
  • Svježa rajčica - 100 g
  • Kuhanja jaja - 2 kom

Jaja skuhati, ohladiti i narezati na kolutove. Luk i rajčicu očistiti i narezati na kockice. Mortadelu narezati na kockice veličine graha. Povrće, jaja  i mortadelu pomiješati u zdjeli te začiniti s malo soli, paprom, bučinim uljem, acetom balsamicom i senfom. Promiješanu salatu ohladiti i poslužiti kao samostalno jelo ili prilog.

Fotogalerija

PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 70 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića