MANJE SOLI,
A ISTI OKUS!

ilustracija manje soli pik vrbovec

Smanjili smo udio soli u PIK proizvodima za 25%

karta hrvatske

PIK Vrbovec prati svjetske zdravstvene trendove

Prilagođava se
tržištu jer brine za
svoje potrošače

PIK VRBOVEC
PRVI JE U HRVATSKOJ SVOJIM
POTROŠAČIMA PONUDIO VRHUNSKE MESNE PROIZVODE S

25% manje soli!

PIK proizvodi

25% manje soli, a isti okus osigurava idealna kombinacija prirodnih začina i aroma te vrhunska kvaliteta mesa

Zašto treba smanjiti unos soli?

Prekomjeran unos soli može djelovati štetno na organizam

Kroz hranu unosimo puno više soli u organizam nego što smo svjesni.
Hrvati u prosjeku unesu 11.6 grama soli u organizam

prosjecan preporucen unos soli

Jeste li znali?

Prekomjeran unos soli u organizam vrlo često uzrokuje:

šećernu bolest
pretilost
srčane i plućne bolesti
bubrežne bolesti

Smanjenje unosa soli na preporučen u dnevnu dozu pomaže u:

smanjenju krvnog tlaka
smanjenju rizika od moždanog udara
smanjenju rizika od srčanog udara
smanjenju rizika od srčanožilnih bolesti

Kako smanjiti unos soli u organizam?

Ne stavljajte
soljenku na stol
Solite manje
prilikom kuhanja
Probajte hranu
prije soljenja
Koristite
druge začine
Kupujte proizvode koji sadrže
smanjen udio soli

Potražite PIK proizvode s oznakom smanjenog udjela soli za čak 25%

Pik proizvodi

manje soli, a isti okus - tv spot

POVRATAK NA NASLOVNICU PIK VRBOVEC logo

Copyright © PIK Vrbovec 2017. Sva prava pridržana.