Smanjili smo udio soli u PIK proizvodima za 25%
PIK Vrbovec prati svjetske zdravstvene trendove
Prilagođava se
tržištu jer brine za
svoje potrošače
PIK VRBOVEC
PRVI JE U HRVATSKOJ SVOJIM
POTROŠAČIMA PONUDIO VRHUNSKE MESNE PROIZVODE S
25% manje soli!
25% manje soli, a isti okus osigurava idealna kombinacija prirodnih začina i aroma te vrhunska kvaliteta mesa
Zašto treba smanjiti unos soli?
Prekomjeran unos soli može djelovati štetno na organizam
Kroz hranu unosimo puno više soli u organizam nego što smo svjesni.
Hrvati u prosjeku unesu 11.6 grama soli u organizam
Jeste li znali?
Prekomjeran unos soli u organizam vrlo često uzrokuje:
šećernu bolest
pretilost
srčane i plućne bolesti
bubrežne bolesti
Smanjenje unosa soli na preporučen u dnevnu dozu pomaže u:
smanjenju krvnog tlaka
smanjenju rizika od moždanog udara
smanjenju rizika od srčanog udara
smanjenju rizika od srčanožilnih bolesti
smanjenju krvnog tlaka
smanjenju rizika od moždanog udara
smanjenju rizika od srčanog udara
smanjenju rizika od srčanožilnih bolesti
Kako smanjiti unos soli u organizam?
Ne stavljajte
soljenku na stol
Solite manje
prilikom kuhanja
Probajte hranu
prije soljenja
Kupujte proizvode koji sadrže
smanjen udio soli
Potražite PIK proizvode s oznakom smanjenog udjela soli za čak 25%
ČESTO JE MANJE ZAPRAVO VIŠE...