Ako želite znati što jedete, birajte PIK!

Mesne prerađevine pod brendom PIK ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju

U želji da hrvatsku javnost upoznamo sa zdravstvenim prednostima mesnih proizvoda pod brendom PIK, a potaknuti čestim pitanjima svojih potrošača, pokrenuli smo kampanju „Manje je više“. Svima koji brinu o pravilnoj prehrani, kao i onima koji za to imaju zdravstvenih razloga, PIK Vrbovec na stol donosi samo najbolje mesne prerađevine pod brendom PIK, koje su:

BEZ POJAČIVAČA OKUSA

Osnovna zadaća pojačivača okusa u prehrambenim proizvodima jest poboljšati i pojačati okus hrane, što utječe i na povećanje apetita. S druge strane, prirodni začini s prirodno prisutnim mastima i bjelančevinama u proizvodima od crvenog mesa, zajedničkim djelovanjem s mesom daju prirodno fin okus. Također imaju i blagotvorno djelovanje na organizam. Umjesto pojačivača okusa u proizvodnji mesnih prerađevina pod brendom PIK stoga se koriste samo prirodni začini i birani komadi mesa.

BEZ UMJETNIH BOJILA

Boja utječe na poželjnost hrane i otvara apetit, a ono što je važno znati jest sadrži li određeni proizvod u sebi umjetna bojila koja često prikrivaju kvalitetu i higijensku ispravnost proizvoda. Zahvaljujući odabiru najkvalitetnije sirovine te korištenju moderne tehnologije i potpunoj kontroli proizvodnih procesa, PIK Vrbovec u proizvodnji mesnih prerađevina, pod PIK brendom, ne koristi niti umjetna niti prirodna bojila.BEZ GLUTENA

Pored proizvoda u kojima je gluten sastavni dio proizvoda - onima od pšenice, raži, ječma i njihovih derivata poput kruha i različitih tijesta - danas ga sve češće nalazimo i u proizvodima koji ga prirodno ne sadrže jer se u prehrambenoj industriji često koristi kao aditiv. Gluten je jedan od najčešćih alergena te može izazvati upalne procese kod osoba koje su osjetljive na njegovo djelovanje pa je dobro izbjegavati ga. Vodeći brigu o svojim potrošačima, PIK Vrbovec u proizvodima pod brendom PIK ne koristi gluten.

BEZ SOJE

U proizvodnji mesnih prerađevina soja se često koristi kao industrijski aditiv u funkciji stabilizatora, zgušnjivača, emulgatora, ali i kao zamjena za meso i masti. Soja se nalazi na listi velikih osam alergena Agencije za hranu i lijekove. S obzirom da nije neophodan sastojak te se može izbaciti iz proizvodnje, soju nećete pronaći u mesnim prerađevinama pod brendom PIK.POGLEDAJTE PIK TV SPOT

PIK Vrbovec tržištu nudi cijeli asortiman mesnih prerađevina pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, a sve s ciljem da na stol potrošača donesemo najkvalitetnije proizvode.

Copyright © PIK Vrbovec 2015. Sva prava pridržana.