PIK Novosti
novosti, akcije, novi proizvodi...

POVRATAK

Košarkaši Cibone otkrivaju koji su im omiljeni PIK proizvodi

Košarkaši Cibone sa zanimanjem su poslušali savjete nutricionistice te istakli proizvode PIK Vrbovca koje posebno vole.

U želji da dodatno unaprijede svoja znanja o pravilnoj prehrani, košarkaši Cibone posjetili su zdravstveni kutak PIK Vrbovca u Super Konzumu na Črnomercu.

PIK Vrbovec postavljanjem Zdravstvenog kutka nastavlja s edukativnom kampanjom „Manje je više“, kojom želi dodatno educirati građane i svoje potrošače o zdravstvenim prednostima mesnih prerađevina pod brendom PIK koje ne sadrže gluten, soju, pojačivače okusa ni umjetna bojila.

Stručna domaćica Zdravstvenog kutka, uz majstora kuhara Branka Ognjenovića, bila je i nutricionistica Karmen Matković Melki iz Definicije hrane. S košarkašima Cibone ovom je prilikom popričala o dosadašnjoj prehrani i navikama te ih savjetovala kako još bolje pripremiti mišiće za buduće sportske uspjehe.

Košarkaši Cibone sa zanimanjem su poslušali savjete nutricionistice te istakli proizvode PIK Vrbovca koje su i inače sastavni dio njihove prehrane. Iako je pripadnik mlađe generacije, košarkašu Ivici Zubcu najdraža je mesna poslastica Vrbovečka kobasica, dok Marko Jagodić započinje svoj dan s Mortadelom s crnim maslinama ili Šunkom Finom koje su idealne za savršen doručak. Kapetan Marin Rozić ljubitelj je pak Delikates šunke i Panone. 

„Energetske potrebe sportaša povećane su u odnosu na prosječnu populaciju pa je njima potrebna konzumacija dodatnih, čak preko 2000 kcal dnevno, osobito u vrijeme intenzivnih priprema i utakmica. Upravo je tada izuzetno važno unijeti prave proteine koji će pružiti potrebnu podršku organizmu sportaša. Stoga preporučam prije treninga konzumirati jednostavan, ali kvalitetan obrok, poput sendviča sa šunkom i svježim sirom na punozrnatom kruhu ili kombinaciju jaja sa šunkom, odnosno omiljenim mesnim proizvodom. PIK-ovi mesni proizvodi imaju dodatnu prednost jer ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju.“ - istaknula je Karmen.

Fotogalerija

PIK Vrbovec je najveća mesna industrija u Hrvatskoj s više od 70 godina tradicije u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina.

Prijavite se na naš newsletter

Prijavite se na naš newsletter i dobit ćete ravno u vaš e-mail sandučić ekskluzivne novosti koje nećete naći nigdje drugdje!

Izjava o tajnosti i povjerljivosti podataka
Opći uvjeti korištenja
Obavijest o korištenju kolačića